Reclama site....

-

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Aromoterapia in lume

Aromoterapia in lume

E-mail
t05.jpg Cercetarile moderne japoneze arata ca unele arome sunt stimulatoare cerebrale. Prin urmare, câteva mari corporatii din Tokio folosesc aromoterapia. În timpul zilei, diferite arome sunt difuzate printr-un sistem de aerisire controlat de computer. Mireasma tipica pentru dimineata este cea de lamâie, pentru a trezi lucratorii. Dupa prânz este folosit mirosul revigorant de chiparos pentru a promova munca constructiva. Menta mareste eficienta muncii si alunga toropeala din birouri si din salile de conferinta. Este des însotita de lavanda, care ajuta la crearea unei dispozitii pozitive. Lucratorii din aceste institutii pot vizita si un club de sanatate unde realizeaza exercitii fizice timp de 30 de minute într-o camera înmiresmata cu rozmarin si lamâie, pentru a-si îmbunatati concentrarea pentru tot restul zilei.

Cercetarile realizate la Universitatea din Cincinatti de catre profesorul de psihologie William N. Dember au demonstrat ca functionarii din camerele aromatizate cu ulei de menta gaseau mai multe raspunsuri corecte în probleme legate de computere, iar performantele lor nu scadeau la fel de rapid precum cele ale functionarilor din camere nearomatizate. Într-un studiu similar, cercetatorii au aflat ca aromele de lamâie, piper si scortisoara scad erorile de computer la jumatate.

Pe lânga amplificarea acuitatii mentale, aromele ne îmbunatatesc memoria. Trygg Eugen, profesor de psihologie la Universitatea Brown, a descoperit ca abilitatea de a ne reaminti evenimente se dubleaza atunci când evenimentul este corelat cu un miros. Memorarea informatiilor cu ajutorul mirosului este usoara. Puneti o picatura de parfum sau ulei eteric în carnetelul de notite când notati o informatie importanta sau pe calendar, când notati o data pe care nu vreti sa o uitati.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu