Reclama site....

-

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Cum se face masajul spatelui

Cum se face masajul spatelui 

PrintCum se face masajul spatelui

Cum se face masajul spatelui

Masaj complet este cel mai bun daca il pornesti de la spate. Acesta este mai puţin sensibil la influenţele externe decât partea din faţă a corpului, de exemplu, de stomac şi piept. Spate este acoperit cu muschi. Dar aici se acumulează cele mai severe si puternice dureri, în special în muşchii adânci şi superficiali de mai sus, precum şi între omoplaţi şi de jos a spatelui. Masajul acestor muschi se efectuiaza numai în directii de fibre . Ele încep cu creşterea treptată a nivelului de presiune asupra muschilor in masura ce sunt încălzite.Masaj spatelui este un segment semnificativ de mare a corpului, costurile forţei depuse şi timpul de munca dvs. Dar anume aceasta portiune a corpului ofera si beneficiază de cea mai mare plăcere. Oboseala musculara Se manifesta prin diminuarea capacitatii de travaliu muscular. Se datoreaza scaderii randamentului energetic, acumularii de acid lactic, lipsei de O2, epuizarii substantelor macroergice si a mediatorilor chimici la nivelul placilor motorii.

Cum se face masajul spatelui

Coloana vertebrala este compusa 24 vertebre, discurile intervertebrale legate prin fibrocartilage. Nu se recomanda masajul peste vertebre
Omoplatii. langa omoplati se afla multi muschi in care cele mai deseori apar dureri. Masajul se poate accentua in aceste locuri.
Măduva spinării. situata în interiorul coloanei vertebrale. , transmite informaţiile pe tot corpul, care controlează starea organismului. Masaj din dreapta şi din stânga a coloanei vertebrale calmeaza sistemul nervos.

Zona sacrală şi coccis. acestea sunt încă topită în partea de jos a coloanei vertebrale. Aveţi posibilitatea să masati cu presiune, dar numai în cazul în care persoana nu a avut nici leziuni si nici traumatisme in partea inferioara.

Rinichii sunt în partea din spate a abdomenului, dreapta şi stânga a coloanei vertebrale, la nivelul taliei. Masand aceste locuri, nu faceti cu mult efort.
Fese. Se poate aplica masaj pe muschii fesieri cu presiune profundă şi puternică,pe muşchii gluteal nu va cauza nici un rău.

Cum se face masajul spatelui

1.Pune mâinile pe spatele partenerului: mâna dreaptă pe talie şi stânga - între omoplaţi. Inchide ochii, respira adanc. Mental trimite toate unde energetice în mâinile sale, relaxeaza-te.
Cum se face masajul spatelui

2 Mutaţi mana dreapta spre fesă stânga a partenerului, mâna stângă rămâne pe omplati. Foarte uşor şi treptat, cu utilizarea minimă de forţă, sprijinindu-se de spatele partenerului cu palme, începe să agiti tot corpl, ca şi cum împingându-l de la tine.
Cum se face masajul spatelui

3.Continua sa balansezi corpul, se duce mana stanga spre mana dreapta. Impingerile pentru balansare raman la fel de puternice, dar moi si nefortate
Cum se face masajul spatelui

4.Păstrând tempo original, lent, mergeti cu mâna stângă pe întreaga suprafaţă a spatelui, pornind din partea stângă şi se terminati cu drepta. Apoi, uşor de tot finalizati balansarea terminand întreaga procedură.
Cum se face masajul spatelui

5. Ridicaţi prosop de sus şi il desfaceti pe solduri. intrebati partenerul daca se simte confortabil

Cum se face masajul spatelui

6.Ambele mâini se pun pe talia partenerului, in dreapta şi stânga a coloanei vertebrale. Cu grijă masati suprafata pielii, urcând până la gât, ocoliti omoplatii si întoarceti-va pe laturile spatelui.
Cum se face masajul spatelui

7.Revenind inapoi spre talie, de mai multe ori în amestec şi indepartand mâinile in sensuri opuse, repetatietapele 6 şi 7, până când tot spate sa fie uns cu ulei si sa lunece mainele pe spate mai uşor. Se repeta pana la incalzirea termica a spatelui
Cum se face masajul spatelui

8. Amintind de innot incepand din partea de jos a spatelui, prin mişcări circulare largi procedati la frecare moale. Masand alternativ fara oprire cu ambele mâini, încet miscarile se deplasează în sus. Atingand zona umerilor, nu va intoarceti, dar masati regiunea gatului si umerilor prin parti
Cum se face masajul spatelui

9.Pune mana dreapta pe coloana vertebrală, în jos din spate langa regiunea taliei, degetele îndreptate în sus pe partea de spate. Pe partea de sus a spatelui pune palma stângă peste palma dreapta, adaugând astfel forţa mânei dreapte. Cu mişcările mangaietoare se deplasează spre gât.

Cum se face masajul spatelui

10.
Luati mâna stângă, şi cu deget mijlociu si aratator a manei drepte, apăsaţi pe ambele maluri ale coloanei vertebrale. "Pasind" cu degetele de la ambele mâini du-te în jos până la talie.

Cum se face masajul spatelui


11.Incepand de la fesele cu ambele mâini, alternativ, transversal cu mişcările de presare direcţionate către sine, promasati partea opusă, treptat, cu deplasarea în sus. Când ai ajuns la umăr, mişcarea masata a pielii inspre pielea gâtului. În acelaşi ritm , du-te inapoi la fese. Mâinile trebuie să acţioneze rapid ca contactul cu pielea sa nu fie întrerupt.

Cum se face masajul spatelui

12.
Puneti ambele mâini pe partea lombara a partenerului , ridicaţi vârfurile degetelor sale în sus. Maseaza cu rapide mişcări-contra ale palmelor pentru a începe să se încălzească muşchii, trecând de la fese la umăr. Acorda o atenţie deosebită scapulei, precum şi zonei dintre lama umărului şi a coloanei vertebrale. În acelaşi ritm maseaza în jos pentru a reveni la poziţia de plecare.
Cum se face masajul spatelui

13.Cu apucare de o parte şi de alta faceţi apasare pe ţesutului moale în zona lombară şi fese. Muşchii în acelaşi timp, aşa cum ar trebui să fie laminate/rolate în mâinile tale. Schimba manele maarind forta apucaturii. Plimbare de-a lungul laturi spatelui şi maseaza in acelaşi mod umeri. Cu degetul mare şi cel arătător cu atenţie roleaza pielea de pe omoplat. Relaxeaza apucatura, executa masajul gatului, apoi prin zona dintre scapula şi a coloanei vertebrale pana a reveni la poziţia iniţială.
Cum se face masajul spatelui

14.În direcţia de la talie spre omoplati la nivelul coloanei vertebrale framanta pielea cu degetele mari de pe ambele mâini, cu mişcare circulară neteda "de la centru" Adresaţi-vă partenerului,daca nu ar trebui să cresteti tenionarea apasarii sub omoplat. În cele mai multe cazuri, oamenii se confruntă cu durere dulce, senzaţie de tensiune în muşchi masat. Masati prin framantare cu degetele tesutul umarului.
Apoi framantati suprafata de la umeri spre fese.


Cum se face masajul spatelui

15.Inclesteaza mainele, pune mâinile pe spate exact în mijlocul. Ai posibilitatea să iei o respiraţie.
Cum se face masajul spatelui

16.Încet şi cu o forţă împinge coatele, intoarce palmele în jos.mana dreapta se opreşte la nivelul taliei, stânga - în apropierea gâtului. Pentru a creşte presiunea aveţi posibilitatea să va lasati cu greutatea întregului corp.
Cum se face masajul spatelui

17.Repeta aceeaşi tehnică, dar acum locul mâinelor este pe diagonală. Mana stânga ar trebui să gliseze la umărul stâng, dreapta - pentru a masa fesă opusă.
Cum se face masajul spatelui

18.Apasa pe talie cu ambele mâini şi faci contra-mişcari. Cu efort care ar trebui să fie suficient pentru a strange pielea în falduri. Mutand înainte o mana, nu uita să întârziii ca miscarea celei de-a doua mani in directie opusa. Presiune este în principal produsa de palma şi degete. Utilizeaza această tehnică peste tot spate de jos în sus şi înapoi. Repeta etapee 11-18, numai ca din cealalta parte a corpului
Cum se face masajul spatelui

19.Din nou, stai la stânga a partenerului. Pune mâinile pe umeri şi începe să framanti muschii de la centura scapulară şi a gâtului. Treptat creşteti apucatura, strangand si roland in mana fiecare muschi aparte
Cum se face masajul spatelui

20.Cu mâna stângă ridicati mâna stângă(cotul) cum se arata n imagine, palma sa fie intoarsa in sus
Cum se face masajul spatelui

21. Cu degetele de la mana dreapta inclestate pentru a face o buna frecare circulara plane, cu atenţie masati întreg spate din stânga, în special în zona dintre lama umărului si omoplat şi a coloanei vertebrale.
Cum se face masajul spatelui

22. Gasiti marginea superioară a scapulei si urmati calea de la mijloc, spre margine, cu ciupituri prinzand usor pielea între degetul mare şi celelalte patru. Aproximativ cum ar fi inclierea coltunasilor.
Cum se face masajul spatelui

23.Strange dens degetele şi pune mâinile sub marginea interioară a lamei la margina evidentiata. Ridicati putin umărul partenerului cu mâna stânga şi cu mana dreapta (marginea mânii) trasati linii de câteva ori chiar sub omoplatul.
Schimbati pozitia si repetati 20-23 numai ca din cealalta parte a partenerului

Cum se face masajul spatelui

24.Din nou va asezati din partea stanga,veţi începe din nou să lucrati pe partea dreapta. Incepând de la fese şi apoi sa muta la umăr şi mâna dreapta sus, prindeţi cu mişcările de masaj a ţesuturilor moi.
Cum se face masajul spatelui

25.Usor si incet cu pumnii încleştaţi tarabaniti întreaga suprafaţă a fesei drepte.
Cum se face masajul spatelui

26.Cu marginea de la ambele palmi a mâinilor într-un ritm rapid loviti pe fese. Degetele ar trebui să fie relaxate.
Cum se face masajul spatelui

27.Palme in forma de ulcior şi pălmuit-le pe fese şi suprafata spatelui dea întregul. Prin aceasta în mod corect, veţi auzi ac si cum cu buze un "Chmak" de sunet. Prelucrati întreaga partea dreapta a corpului, inclusiv partea superioară a antibratului.
Cum se face masajul spatelui

28. relaxati palmile, cu partea dorsala a palmilor ,prin palituri usoare prelucrati toata partea dreapta a corpului masat ,Începeţi cu fesele, pentru a trece la umăr în total şi apucati si partea superioară a antebratului. repetati punctele 24-28 si apoi va pozitionati la capul partenerului
Cum se face masajul spatelui

29.Uşor puneti palmele pe ambele părţi ale coloanei vertebrale, degetele îndreptat în jos. Uşor, dar cu o presiune simtita, treceti cu mâinile de-a lungul spatelui. Acest lucru poate permite imprumutarea greutatii întregului corp dvs pentru o presiune mai simtita.

Cum se face masajul spatelui

30.Mergând în jos pana la fese, faceti aceasta cu o mişcare lină, valuroasa cu mîinile şi capturati cea mai mare suprafaţă posibilă. Presiune în acest caz se face de către palmile.


Cum se face masajul spatelui

31.În urma mergeti sus, de niveland cu mişcările ondulatoare, mişca mâinile sale pana se situeaza sub umerii partenerului.
Cum se face masajul spatelui

32.Impreuneaza mainele, cu palmele captureaza muşchii gâtului. Toate degetele, cu excepţia degetului mare, însumate în jos spre clavicula. Şi acum, uşor masati vertebre cervicale.
Cum se face masajul spatelui

33.Puneţi-vă mâinile imediat sub umeri, pe ambele maluri ale coloanei vertebrale. Asiguraţi o mişcare circulară ,de la centru,Cu pernutele de lavârfurile degetelor, cu tensiune moderată, intindeti pe spate muşchii, până când ajungeţi în partea de jos a spatelui.
Cum se face masajul spatelui

34.In acelasi fel ajungeti la fese,tamponand spate, inclusiv părţi. Cu miscare Ondulata , va intoarceti la spate, la umeri, şi, din nou masati vertebrele cervicale.
Cum se face masajul spatelui

35.pozitionati degetele mari la un unghi de palme şi pune mâinile pe ambele părţi ale coloanei vertebrale. incepand de la omoplati, faci apăsând mişcările pe muschi, ca în cazul în care faceai netezirea lor. Cu miscare lina si usoara revina la initial.
Cum se face masajul spatelui

36. Cu degeelel mari, făcând mişcări circulare mici de la centru, maseaza de-a lungul coloanei vertebrale, începând de la gât. Celelalte degete sunt relaxate în acest moment. Cel mai mare punct de presiune este între omoplaţi, precum şi modul în care coboarati în jos folositi un efort mai mic şi mai puţin, in scaere pe masura ce coborati. Cu miscare lina si valuroasa reveniti cu mâinile înapoi.
Cum se face masajul spatelui

37.Puneti palmele pe scapula partenerului . Alternativ, hotărât cu fiecare mână, cu miscare foarte largă, circulare treceti prin întreaga suprafaţă a spatelui. De asemenea, capturati şi fese.
Cum se face masajul spatelui


38.Desfaceti larg degetele de la ambele mâini şi uşor apăsând cu vârful degetelor treceti pasind pe piele, întreaga suprafata si apoi sus înapoi. Contactul iniţial trebuie să fie rezonabil , cu o vibratie moale, relaxanta. În zona umerilor tinde sa apropii mâinile mai aproape una de celălalta şi masati în acelaşi mod gâtul. În cele din urmă uşor - ca cu un pieptene - misca-degetul pe cap.

Acoperiti spatele pacientului cu un prosop

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu