Reclama site....

-

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Tehnica masajului prin netezirea

Tehnica masajului prin netezirea 

Print

Tehnica masajului prin netezirea

Tehnica masajului prin netezirea sau eflerare(de la francez "mangaiere")

Netezirea (efleurajul sau mangaierea) este manevra de incepere a masajului, prin care se pune in contact mana tehnicianului cu tegumentului pacientului. Dupa netezire se folosesc celelalte tehnici, din ce in ce mai solicitante pentru tegument, muschi etc, intre ele intercalandu-se, obligatoriu, netezirea, este o tehnica cu care începe şi se termină întregul proces de masaj, acesta este, de asemenea, utilizat după fiecare recepţie ulterioara in combinatie cu folosirea uleiului pentru masaj. Circulaţii moi, netede, calmante, cu o presiune accentuata spre inima (care contribuie la o ieşire de sânge venos şi limfatic),şi mai puţin puternic în direcţia opusă. Degete strâns conectate, iar mâinile repeta toate curbele conturului corpului. Masaj se efectuează continuu, fără oprire sau de a lua mâinile de la zona de masaj.

Tehnica masajului prin netezirea

Netezirea cu linii drepte se face cu mînile ferm ataşeze la suprafaţa pielii, de exemplu, pe spate, strângeţi degetele si cu extremitatile tindeti de a le ridica.Cu un efort uşor, o mişcare continuă neteda de alunecare in sus, până la umări in partea gatului, paralel cu coloana vertebrala, apoi se desfac putin manele şi înapoi în jos. De fiecare data încercaţi sa mariti portiunea masanta pentru a captura o suprafaţă mai mare

Tehnica masajului prin netezirea


Neteziri circulare in masaj Apasati pe suprafata pielii si faceti miscare lina si circulara cum se arata in imagine, alternativ si asemanator cu fiecare mână. Aceste miscari sunt asemanatoare cu cele de innot. Încercaţi să acoperiti într-o singură trecere cât mai mult posibil din suprafaţă spatelui,netezind şi partile laterale a corpului.Când ai ajuns în partea de jos a spatelui, du-te inapoi la poziţia iniţială.
Tehnica masajului prin netezirea


Netezirea ondulatoare
In timpul netezirii cand ajungi in partea de sus a spatelui, zona umerilor plaseaza usor cu miscari abia simtite manile in pozitia initiala. uneste si dezuneste manile, acaparand cat mai mult din corp pentru efectele masajului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu