Reclama site....

-

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Masaj corporal

Marti, 28 Februarie 2006

Masaj corporal

Masaj corporal
Exista numeroase tehnici de masaj in zilele noastre:1.       Netezirea (efleurajul sau mangaierea) este manevra de incepere a masajului, prin care se pune in contact mana tehnicianului cu tegumentului pacientului. Dupa netezire se folosesc celelalte tehnici, din ce in ce mai solicitante pentru tegument, muschi etc, intre ele intercalandu-se, obligatoriu, netezirea. Se executa, de obicei, pe toata suprafata t
oracelui, cu miscari usoare circulare, in directia fibrelor musculare si a inimii, sau, alteori, cu varful degetelor, sau cu dosul mainilor.


2.       Framantarea se poate face in mai multe feluri fie prin stoarcerea, manuala sau bimanuala(se modeleaza o placa mai voluminoasa din tegument si muschi, care se comprima segmentar, dar cursiv, lin; este indicata in special pentru membrele superioare si inferioare) fie prin mangaluirea care  se executa cu ambele maini, in pozitie opusa una fata de alta.3.       Baterea: se mai numeste si percutie si se aplica pe suprafete mai intinse (exem­plu: spate), executandu-se cu palma, cu marginea cubitala a mainilor sau cu dosul acestora.4.       Frictiunea este o manevra de netezire, dar cu presiune, deplasand tegumentul si muschii, atat cat permite laxitatea lor.5.       Vibratia este o metoda care foloseste tremuraturile mainilor aplicate pe tegument, fara ca mana sa se desprinda de acesta. Adesea, acest masaj vibrator poate fi inlocuit cu vibratori mecanici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu