Reclama site....

-

joi, 16 august 2012

Ruşii şi-au trimis “ştiuca invizibilă” în coasta SUA

Ruşii şi-au trimis “ştiuca invizibilă” în coasta SUA

Scris de : M.A.     2012-08-16 15:22     15 comentarii

Ruşii şi-au trimis “ştiuca invizibilă” în coasta Rusiei. Submarinul rusesc Şciuka-B (n.red. – ştiuca, în lima rusă) echipat cu rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune a navigat o lună de zile în apele Golfului Mexic în largul coastelor SUA.

Ruşii şi au trimis ştiuca invizibilă în coasta SUA externe
Sciuka-B Ruşii şi-au trimis ştiuca invizibilă în coasta SUA

Submarinul a fost detectat doar după ce a părăsit zona indicată, relatează Washington Free Beacon cu referire la surse anonime din Pentagon. Submarinul rusesc multifuncţional din proiectul 971 Şciuka-B (Akula, potrivit clasificării NATO) a patrulat câteva săptămâni în iunie-iulie anul curent lângă coastele Statelor Unite. Prezenţa ei în imediata apropiere de ţărm nu a fost detectată de sateliţii americani şi senzorii hidroacustici. Submarinul a fost observat de americani doar atunci când le-a arătat „coada”, scrie radio Vocea Rusiei.

În timp ce specialiştii ruşi se felicită în legătură cu manevra reuşită, structurile militare din Statele Unite sunt îngrijorate de incapacitatea de a detecta submarinul. În momentul de faţă nu există comentarii din partea autorităţilor americane sau a militarilor.

Submarinul Şciuka-B este principalul tip de submarine multifuncţionale cu care este dotată Flota Navală Militară a Rusiei. În total, au fost construite 15 asemenea submarine. Unul dintre ele a fost livrat Indiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu