Reclama site....

-

sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Masajul gâtului , capului şi al cefei

Masajul gâtului , capului şi al cefei 

PrintMasajul gâtului , capului şi al cefei

Masajul gâtului , capului şi al cefei

Netezirea: Palmele alunecă în jos, peste gât, pornind din regiunea cefei şi până la umeri. Pentru ca alunecările să fie cât mai lungi, se începe cu rădăcinile mâinilor şi se termină cu vârfurile degetelor.
Fricţiunile:
• se execută cu degetele, făcând mişcări circulare începând de la ceafă, în lateral pe gât, continuând până la umeri. Se fac 3 astfel de curse. Aceeaşi mişcare se execută apoi şi pe mijloc, tot 3 curse.
• se execută la fel ca la punctul 1, aceleaşi mişcări circulare ca mai sus. folosind numai degetele mari.
• se execută la fel ca la punctul 1, aceleaşi mişcări circulare ca mai sus, folosind podurile palmelor în locul degetelor.
Frământatul:
• se efectuează cu ambele mâini: se apucă între degetele mari şi celelalte degete, câte o cută cât mai mare de piele şi muşchi simultan pe ambele părţi ale coloanei cervicale.
• cu ambele mâini de aceeaşi parte a gâtului, se apucă între degetele mari şi celelalte degete câte o cută de piele şi muşchi. Mişcarea o începem de pe partea stângă a gâtului; se execută o mişcare de frământare şerpuită a cutei prinse, pomind de la baza craniului şi până pe umăr; se execută 3 astfel de curse, după care se trece la partea dreaptă.

Masajul gâtului , capului şi al cefei


Tapotamentul - se fac aceleaşi forme de tapotament ca şi la spate.
Manevre secundare:
• Presiunile: - se execută cu degetele mari ale mâinilor; se merge de sus în jos pe lângă coloană, presând în dreptul fiecărei vertebre, mâna stângă acţionând pe partea stângă, iar dreapta pe partea dreaptă a coloanei vertebrale.
• Şerpuitul cu un deget: - se execută cu degetul mare de la mâna dreaptă, care alunecă şerpuit printre vertebre, de sus până jos pe toată lungimea gâtului.
• Şerpuitul cu două degete: - se execută cu degetele, care alunecă şerpuit printre vertebre, în zig-zag, de sus până jos pe toată lungimea gâtului.
Masajul gâtului se termină cu o netezire uşoară efectuată lent şi apăsat dinspre ceafa spre umeri.

Masajul capului
Netezirea: Mâinile maseurului vor aluneca de pe frunte, peste creştet, până la ceafă, făcând 3-4 astfel de mişcări.
• Vom face aceeaşi mişcare ca la punctul 1, dar aducând mâinile prin lateral, peste urechi, făcând de asemenea 3-4 curse.
• Se relizează folosind degetele, prin mişcări circulare urmărindu-se să deplasăm pielea pe planurile profunde, atât cât îi permite elasticitatea. Degetele se mută din aproape în aproape pe toată suprafaţa capului.
• Folosind podurile palmelor se fac mişcări circulare alternative.
Tapotamentul: în picături de ploaie, pe tâmple .
Masajul se încheie cu o netezire relaxantă.
Sursa: "Masaj de intretinere si relaxare" S.R.Yumeiho

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu