Reclama site....

-

joi, 8 decembrie 2011

Produse cosmetice preparate în casa

Tratamentele făcute acasă cu balsamuri, măşti (nutritive, tonice, calmante) ori cu uleiuri vegetale şi cremele cosmetice cu ingrediente naturale întineresc pielea

Ingrijirile cosmetice cu produse naturiste sunt un mijloc eficient de a menţine aspectul sănătos al pielii. Cu ajutorul tratamentelor potrivite, tegumentul devine neted, suplu şi întinerit.
Lipsa apei în organism se reflectă vizibil la nivelul epidermei, ridurile formându-se mai repede pe o piele uscată. Specialiştii spun că hidratarea corectă a tegumentului trebuie să înceapă chiar de la vârsta de 20 de ani. De la această vârstă este esenţial să combateţi evaporarea apei la nivelul pielii şi să umpleţi „rezervoarele” interne, bând zilnic doi litri de apă şi de ceaiuri.

Lapte castravetiLaptele de castraveţi curăţă şi hrăneşte

Un demachiant preparat în casă care curăţă impurităţile este laptele de castraveţi. Tonic şi hidratant, acesta este recomandat pentru îngrijirea tenului uscat.
Se prepară din rondele de castraveţi proaspeţi, curăţaţi de coajă, care se macerează în 250 ml de lapte de vacă. După 24 de ore se strecoară sucul prin tifon şi se toarnă în sticluţe.

Gomaj cu făină de orez

In procedura de gomaj, orezul are calităţile cele mai avantajoase.
Preparaţi făină de orez prin măcinarea boabelor cu râşniţa de cafea. Amestecaţi o lingură din această făină cu o lingură cu lapte. întindeţi pe obraz pasta obţinută şi masaţi pielea. După 10 minute îndepărtaţi pasta neabsorbită cu un prosop umed. Orezul catifelează pielea şi îi dă o strălucire aparte.

Remedii cu efecte imediate

Măştile cosmetice au efecte revigorante rapide. Cu o condiţie: să fie aplicate pe un obraz bine demachiat. Un exemplu este masca preparată din brânză de vaci, ulei de măsline, smântână (câte o linguriţă din fiecare), trei fire de pătrunjel şi dintr-o jumătate de linguriţă de suc de lămâie. Amestecaţi ingredientele şi întindeţi pasta pe faţă şi pe decolteu. Lăsaţi ca substanţele hrănitoare să acţioneze timp de 20 de minute, apoi spălaţi faţa. Masca ajută tenul normal să-şi recape¬te vigoarea.

Mască tonifiantă

Pentru această mască aveţi nevoie de următoarele ingrediente: două linguriţe de miere lichidă amestecată cu aceeaşi cantitate de ceai de muşeţel. Masca trebuie să acţioneze asupra pielii cel puţin 10 minute. Efectele de tonifiere şi de catifelare se observă imediat.

Gâtul îmbătrâneşte mai repede

Pielea gâtului trebuie îngrijită cu aceeaşi atenţie ca şi tenul. Puteţi atenua sensibilitatea pielii de pe gât dacă aplicaţi o mască preparată dintr-un amestec de trei feluri de grăsimi: ulei de măsline, smântână şi unt (în cantităţi egale). Aplicaţi pe gât această mască într-un strat mai gros. Deasupra, aplicaţi un celofan, pe care-l acoperiţi cu un prosop înmuiat în apă fierbinte. Păstraţi masca trei ore şi apoi îndepărtaţi-o cu un prosop înmuiat în apă caldă.

Baie cu lapteBăile cu lapte relaxează

Pielea corpului devine mătăsoasă dacă, o dată pe săptămână, faceţi o baie cu apă la temperatura de 37 grade Celsius, în care turnaţi doi litri de lapte. Rămâneţi în apă până la gât, timp de 15 minute. Baia are şi un efect relaxant.
Tag-uri: ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu