Reclama site....

-

joi, 8 decembrie 2011

Remedii pentru transpiraţia excesivă

TranspiratieSalvia şi coaja de stejar se numără printre plantele cu efect antisudorific

In zilele caniculare, transpiraţia este o reacţie normală a corpului

în perioadele cu temperaturi ridicate, este normal să transpiraţi. Astfel, corpul îşi menţine temperatura constantă. O problemă o reprezintă însă transpiraţia excesivă.
Tratamentele naturiste indicate pentru combaterea transpiraţiei excesive se folosesc atât intern, cât şi extern (la nivelul mâinilor, pi-cioarelor şi al axilelor). Salvia este cel mai cunoscut remediu împotriva acestei probleme.
„Infuzia din salvie se prepară din două linguriţe de plantă la o cană cu apă, din care se beau două-trei căni zilnic”, afirmă Alice Popescu, medic specialist medicină de familie, cu competenţă în acupunctura şi apifitoterapie, de la Institutul Naţional pentru Medicină Complementară şi Alternativă. De asemenea, pentru combaterea transpiraţiei excesive se mai poate folosi un amestec de plante din părţi egale, pe bază de salvie, creţişoară şi coada-calului. La 250 ml de apă se adaugă 20 grame din acest amestec, din care se beau câte două căni pe zi.

Băi locale călduţe

Extern, transpiraţia poate fî combătută cu ajutorul băilor locale. Pentru acestea, se foloseşte decoctul din 20-30 de grame de coajă de stejar la un litru de apă. De asemenea, sunt indicate şi băile cu ulei de levănţică. Astfel, la şapte litri de apă adăugaţi trei picături de ulei de levănţică şi ţineţi picioarele timp de 15 minute.
Tot pentru a combate transpiraţia picioarelor puteţi apela şi la băile calde, în care puneţi o linguriţă de bicarbonat la un litru de apă.
De asemenea, băile picioarelor în decoct din ceai negru (pregătit din cinci linguri de plantă la doi litri de apă), timp de 30 de minţite, înlătură transpiraţia de la acest nivel. în cazul mâinilor, specialiştii vă recomandă să folosiţi alcool camforat împotriva transpiraţiei.
La nivelul întregului corp, este indicat să aplicaţi pudră de talc, ce are proprietatea de a absorbi transpiraţia.
Tag-uri: , , ,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu