Reclama site....

-

duminică, 18 decembrie 2011

Tendinita


Tendinita este o inflamatie a tendonului care apare la nivelul insertiei osoase sau la nivelul punctului de origine musculara. Inflamatia se poate extinde la tesutul bursal adiacent.


Semne si simptome:
  • Durere in zona inflamatorie. Este accentuata de miscarile active, dar poate fi prezenta si in repaus
  • Sensibilitate la nivelul tendonului afectat
  • Eritem usor si cresterea temperaturii locale a tegumentului supraiacent, in special daca tendonul este superficial precum in cazul tendonului lui Achille.


Cauze: asociata de obicei activitatii sau traumatismelor repetitive, dar poate surveni si in absenta unei cauze evidente.


Factori de risc: atletii profesionisti si cei care presteaza munci manual sunt predispusi la tendinita datorita solicitarii repetate.


Tratament – masuri generale: tratamentul urmareste ameliorarea durerii, reducerea inflamatiei, repaus al articulatiei.

Activitate:
  • In faza acuta, muschiul si tendonul afectat trebuie mentinute in repaus. Pentru membrele superioare se folosesc esarfe de sustinere si atele. Pentru membrele inferioare se folosesc curele, bastoane si/sau carje.
  • Fizioterapie dupa disparitia durerii


Prevenire/ Evitare: dupa instituirea tratamentului si repaus adecvat, prevenirea recurentelor joaca un rol important. Se pot folosi atele sub forma de benzi circulare pentru realizarea extensiei in tendinita antebratului sau tendinita patelei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu